28 Haziran 2014 Cumartesi

Cezaevlerine Kitap Yollama Etkinliği

29 Haziran Pazar günü saat 12.00’de, Caferağa Mahalle Evi’nde Cezaevlerine kitap yollama etkinliği yapılacaktır.
Bilindiği gibi daha önce Don Kişot’ta benzeri bir etkinlik yapılmış ve binlerce kitap cezaevlerine yollanmıştı. Şimdi benzeri Caferağa Mahalle Evi’nde yapılacak.
Elinizdeki fazla kitaplarınızla, emeğinizle veya küçük bağışlarınızla katkıda bulunabilirsiniz.
Toplu halde bir iş yapmanın, dayanışmanın, yeni insanlarla tanışmanın unutulmuş kokularını hatırlayabilirsiniz.
Etkinliği düzenleyenler: Cezaevlerine kitap yollamayı; cazevlerindekilerin ürünlerini kitaplaştırmayı iş edinmiş Deli Dalgalar. Wernicke Korsakoff ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi, Yeldeğirmeni Dayanışması, Caferağa Dayanışması
Yer: Caferağa Mahallesi Hacı Şükrü Sok. No: 24 Kadıköy
Bugün belki de doğru dürüst kitap okuyanlar sadece cezaevlerinde bulunuyor.
Lütfen fazla kitaplarınızı getiriniz.
Aşağıda etkinliği düzenleyen arkadaşların bildirisi.
28 Haziran 2014 Cumartesi
Demir Küçükaydın

Sokağın seslerini, yüzlerini kitapların satır aralarına koyup, özgür tutsaklara yolluyoruz.

Bahar geldi üstelik. Karanfil kokularını duyuyor musunuz?

Hayatın içinde hücrelere koydular hepimizi. Ev tipi, iş tipi, okul tipi hücrelere… Duvarlar ördüler sokağa açılan kapılarımıza. Duvarlarda yarıklar açanlarımızı da F Tipi hücrelere… Yarıklar açmaya devam ettik her tip hücrenin duvarında. Ve Haziran gelip çattı! Hücrelere rağmen yeniden, hep birlikte sokağa çıktık bizim olana sahip çıkmak için. “Haydi sokağa!” diye seslendik birbirimize. Herkes birinin seslenmesini bekliyormuş meğer: “Haydi sokağa!”
Gezi Direnişi’yle birlikte sokağa yeniden ve hep birlikte çıkmaya, sokağı birlikte tanımlamaya, birbirimizin gözüne bakmaya, hatırlamaya başladık yeniden. Etrafımıza örülmeye çalışılan duvarları taşa tuttuk. Yitirdiklerimiz oldu. Acılara alışarak ama acılarımızı unutmadan yola devam etmeyi bellemiştik evvelce…
Rengârenk bir dünya yaratmak isterken renksiz duvarların ardına hapsedilmeyi göze alanların arkadaşlarıyız biz. Sokağın asıl sahipleriyiz. “Adı karanfil ki suçu rengidir” dostlarımızın, arkadaşlarımızın, yoldaşlarımızın. Anlamadılar hiç: Karanfil kokusunu hapsedilemez ki!  Sokaklardaki karanfil renginin silinmesine izin vermeyenleriz.
Karanfillerin rengini canlı tutmak gerek. Duvarları taşlamaya devam etmek gerek. Sokağa çıktık bir kere, hücrelere geri dönmemek gerek.
Uzun zamandır kitaplarla dövüyoruz hapishane kapılarını. Gezi’nin ardından çoğalarak devam ediyoruz postalarımıza, mektuplarımıza. Ankara’da Ethem Sarısülük Parkı Forumu’yla, Yapı Sanat Evi ve Görülmüştür Ekibi’yle, İstanbul’da Yeldeğirmeni  Dayanışma Evi’yle ortak postalar yaptık geçen Haziran’dan bu yana.
Gezi Direnişi’nin yıl dönümü geldi çattı. Sokağın dayanışma ruhunu hapishanedeki dostlara göndermek için, Onlar’sız özgürleşemeyeceğimizi ve Onlar’dan vazgeçmeyeceğimizi göstermek için bu kez Caferağa Forumuyla birlikte posta yapıyoruz.
Sokağın seslerini, yüzlerini kitapların satır aralarına koyup, özgür tutsaklara yolluyoruz. Bahar geldi üstelik. Karanfil kokularını duyuyor musunuz?
Buluşma Tarihi: 29 Haziran 2014 Pazar, Saat: 12.00
Yer: Caferağa Mahalleevi,  Caferağa Mahallesi Hacı Şükrü Sok. No: 24 Kadıköy
Düzenleyenler:
Dışarıda Deli Dalgalar
Wernicke Korsakoff ve Eski Mahpuslarla Dayanışma Girişimi
Caferağa Dayanışması

Yeldeğirmeni Dayanışması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder